groep 8
Marjan Burger, Gerda Veldt

 
kerstsfeer rinkeltinkel
Vandaag gezellig kerst stukken gemaakt. We hebben zin in de komende dagen met alle  sfeervolle tradities....

         

      Totempalen
Ons IPC Thema Noord-Amerika hebben we afgesloten met het maken van deze mooie totempalen:

foto's PET
         

Pet IJmond
Donderdag 12 oktober vond de 11e editie van het Promotie Evenement Techniek (PET) IJmond plaats.
Het doel van het evenement is om techniek op een goede manier onder de aandacht te brengen bij leerlingen van groep 7 en 8. Om kinderen een reëel beeld te geven van wat techniek inhoudt, om hen zo te interesseren voor het technisch beroeps onderwijs. Dit om zo te zorgen dat het bedrijfsleven in de toekomst over voldoende technici kan beschikken.
Wij zijn er geweest en hebben een leuke, leerzame en interessante ochtend gehad!

opening Kinderboekenweek
6 oktober heeft een aantal leerlingen uit onze groep samen met juf Susan en juf Gerda de kinderboekenweek geopend. Verkleed als heks en grijze jager dansten ze om een grote ketel heksensoep. Als verrassing toverden ze daaruit cadeautjes te voorschijn; Er was voor elke klas een mooi voorleesboek! Met de dans van kinderen
was het feest compleet.Naar de bieb
We zijn 3 oktober naar de bibliotheek geweest. Anna van Praag heeft ons daar verteld over een aantal van haar boeken.We hebben ook een oefening gedaan met de ogen dicht om onze verbeelding te prikkelen. Anna schrijft graag boeken die een beroep doen op je verbeelding. Het was een erg leuke lezing!
 

ons thema
   

De oude Grieken
Ons eerste IPC thema is; De oude Grieken. We gaan ons verdiepen in mythen en legenden. In de manier waarop wij ze nu nog tegenkomen in bijvoorbeeld reclames en stripverhalen.
We hebben het gehad over de Olympische spelen en zelf posters ontworpen voor de spelen van 2028. Verder hebben we naar aanleiding van de twaalf werken van Hercules tekeningen gemaakt. Het is een interessant onderwerp waar we nog veel meer over willen leren!


Welkom!
Welkom groep 8!
Wat gezellig om elkaar allemaal weer te zien en te luisteren naar jullie vakantieverhalen!
Wat fijn ook dat we met werken gewoon verder kunnen gaan op de manier zoals we vorig jaar al hebben gedaan.
We hebben zin om met jullie heel hard te werken, veel nieuwe dingen te onderzoeken, het gezellig met elkaar te hebben, lekker creatief te zijn en leuke uitstapjes te maken!
Juf Marjan en juf Gerda
 
obs Juliana van Stolberg | Juliana van Stolbergstraat 3 | 1901 CE Castricum | 0251-651250 | info.jvstolberg@isobscholen.nl